Форум - Мрежова Сигурност (сайта на курса)

Нова тема  |  Начало  |  Към тема  |  Търсене  |  Вход   По-нова тема  |  По-стара тема 
 РЕЗУЛТАТИ от първия тест
Автор: Петър Пенчев (---.nanolink.com)
Дата:   15-04-05 04:05

Резултатите от първия тест можете да видите на
http://www.ringlet.net/~roam/netsec/res-2005-2-1.txt
Би трябвало до края на деня да се появят и на официалния сайт на курса.

Май това, което казах в деня на теста, се оказа много песимистично, а надеждата, която се зароди след проверката на първите 5-6 теста - почти изпълнена: има само два резултата под 20 точки. Браво! Значи като че ли не сме успели да ви наплашим и объркаме достатъчно досега; оттук нататък ще се стараем повече :P

Поздрави,
Петър

Отговори на това съобщение

И малко статистика...
Автор: Петър Пенчев (---.nanolink.com)
Дата:   15-04-05 04:12

Брой резултати: 31 (два от миналата година, но и те влизат в сметката)
Минимален резултат: 11
Максимален резултат: 30 (дори са три, два от които от тази година!)
Средно аритметично: 26.03
Медиана: 27
Мода: няма (27 и 29 се срещат по 6 пъти)
Стандартно отклонение: не ми се смята, пък и отдавна съм забелязал, че сред студентите във ФМИ няма почти нищо стандартно :P

Честно казано, изненадан съм от високите резултати :) Видял бях, че сте по-малко, отколкото на първата част на курса, видял бях, че сте все хора, които знаят защо са тук... и дори и при това положение успяхте да ме изненадате приятно!

Поздрави,
Петър

Re: РЕЗУЛТАТИ от първия тест
Автор: Петър Пенчев (---.atlantis.bg)
Дата:   15-04-05 17:57

Дааа, така става, като се опитвам да добавям хора от миналата година по никое време рано сутринта... Бях забравил Николай Бачийски. та сега има нов вариант на резултатите на същото URL. И нов вариант на статистиките :)

Брой резултати: 32 (три от миналата година)
Минимален резултат: 11
Максимален резултат: 30
Средно аритметично: 26.03 (не успя да се промени)
Медиана: 27 (не се промени, сега и двата средни резултата са по 27)
Мода: няма (27 и 29 все така се срещат по 6 пъти)

Добре де, всъщност така като гледам, статистиките не са се променили изобщо :)

Поздрави,
Петър

Автор: Мартин (---.com)
Дата:   21-04-05 00:20

Не мога да се съглася, че по начина, по който е формулиран въпроса за SQL injection (17 въпрос не помня номера на теста)
' ;' беше единствения възможен отговор и, че "-" е грешен отговор. Естествено, не ме притеснява едната точка, нито мога да споря с Васил, който знае и може много(); повече, но все пак Пенчев се замисли ... това ми стига :)

Автор: Пресцентър на курса NetSec (---.unixsol.bg)
Дата:   21-04-05 01:48

Говорехме за символ, сам по себе си. При - варианта е само с '--', което не е един символ, и съответно не е отговор на въпроса - иначе почти всеки ASCII символ би бил правилен отговор, понеже може да участва в допълването на SQL заявка.

Може би не е зле да се доизясни въпроса, да е 'символ сам по себе си' например...

Дървовиден изглед   По-нова тема  |  По-стара тема 

Искате да влезете в системата? Регистрирайте се тук 
 Вход за потребители
 Потребителско име:
 Парола:
 Автоматично влизане:

Забравена парола
Моля въведете Вашият email или потребителско име и Вашата нова парола ще бъде изпратена на email адреса, асоцииран с Вашия профил.

phorum.org